سنگ کلیه چیست ؟
سنگ کلیه چیست ؟ بیشتر بدانیم !

سنگ کلیه
سنگ کلیه از رسوب کردن نمک های اسیدی و کلسیوم و رسوبات دیگر در کلیه شکل میگیرد و باعث درد در ناحیه ی کمر و پهلوها میشود و در مان ان با توجه به سنگ تشکیل شده متفاوت است .
دلایل به وجود آمدن سنگ کلیه
این عارضه در کل به ۲ صورت در بدن تشکیل می شود :
۱ . به دلیل عادات و طرز غلط غذا خوردن .
۲ . دلیل دوم سابقه ی خانوادگی و ژنتیکی است .
علل تشکیل سنگ کلیه در بدن
یکی از رایج ترین علل تشکیل سنگ کلیه در بدن غلیظ شدن ادرار و امکان کیریستالیزه شدن مواد معدنی در بدن و رسوب آنها در کلیه ها است .
مسیر درد سنگ کلیه در بدن
درد سنگ کلیه در بدن از کمر و به طور دقیق در زیر دنده ها شروع میشود و به سمت تحتانی شکم و یا لگن حرکت میکند و زمانی که سنگ به مجاری ادرار میرسد شدت درد تغییر میکند و بسیار زیاد می شود .
نشانه های سنگ کلیه
سنگ کلیه همیشه از خود علائمی نشان نمیدهد وزمانی از خود نشانه هایی نشان میدهد که سنگ وارد میزنای شده باشد و میزنای لوله ی نازکی است که کلیه را به مثانه ارتباط می دهد .
در زمان ورود سنگ به میزنای نشانه های زیر بروز می کند .
۱ . درد منتشر شونده به سمت لگن و شکم .
۲ . احساس درد شدید در هنگام دفع ادرار .
۳ . ادرار به رنگ های صورتی قرمز و یا قهوه ای .
۴ . تهوع و استفراغ .
۵ . احساس نیاز همیشگی و مداوم به دفع ادرار .
۶ . تب و لرز (در صورت بروز عفونت )
جالب است که بدانید سن تقریبی برای مبتلا شدن به سنگ کلیه معمولا ۲۸ سالگی است و بیشتر در این سن افراد مبتلا به سنگ کلیه می شوند و نسبت این بیماری در زنان و مردان ۴ برابر است . یعنی مردان ۴ برابر از زنان به این بیماری دچار می شوند .
در مان سنگ کلیه
حمام و یا بخار آب گرم و مصرف متداول مایعات در صورت منع نشدن از جانب پزشکتان میتواند به درمان .کاهش درد و یا دفع سنگ کمک کند . افراد مبتلا به سنگ کلیه باید حتما رژیم غذایی را رعایت کنند و حتما در طول روز دو لیتر آب بنوشند و در صورت نبود مشکل حتما اقدام به تحرک و یا پیا ده روی کنند .
افراد مبتلا به این عارضه باید حتما با دیدن اولین عفونت ادراری به پزشک مربوطه مراجعه کنند . و کسانی که این بیماری در آنها و خانواده ی شان به وفور یافت می شود باید هر چند وقت یک بار آزمایش بدهند و میزان اوره و کراتینین و نیتروژن اوره ی خون خود را همیشه کنترل کنند .
در صورتی که اندازه ی سنگ بزرگ تر از یک سانتیمتر باشد باید فرد بیمار عمل شود زیرا سنگ بزرگتر از یک سانتیمتر دفع نمیشود و در صورت دفع حتما آسیبی به اندام درگیر شده وارد میکند مانند پارگی میزنای یا مثانه .
در عمل جراحی نیز می شود از چندین روش استفاده کرد . روش هایی مانند : لیزر وسیستوسکوپی . نفرولیتوتومی . کمولیز
هنگامی گه سنگ در مجاری ادرار گیر کرده و شدت درد افزایش میابد از مسکن های مخدر و غیر استروئیدی باید استفاده شود زیرا درد در این لحظه فراتر از تحمل انسان است . معمولا زمانیکه سنگ در مجاری ادرار گیر میکند در مان فقط از طریق جریان ادرار امکان پذیر است .
برای دفع سنگ کلیه باید چه کنیم ؟
۱ . بهترین کار نوشیدن مقدار زیادی اب و مایعات است البته ابی که مصرف میکنید باید خالی از هر گونه املاح و رسوبات باشد برای این کار باید اب را جوشاند و سپس سرد کرد و بعد نوش جان کرد .
۲ . کسانی که از این عارضه رتج می برند به خصوص از سنگ های اگزالاتی باید به هیچ عنوان : ریواس . تره فرنگی . اسفناج . نوشابه ها . بادام زمینی . اجیل . شکلات . مواد کافئین دار . اب مرکبات . گوشت و پروتئین ها ی حیوانی استفاده نکنند .
۳ . کسانی که از این عارضه رنج می برند باید از اب هندوانه . خیار . شاهی . الو . ترب . تربچه . گیریپ فروت . کرفس . جعفری . نعنا . مارچوبه و مرزه استفاده کنند .
۴ .برای هر چه راحت تر بودن در دفع سنگ باید از گل گاو زبان و دم نوش گل قاصدک استفاده کرد .
۵ . جوشاندن هسته ی خرما و شربت خاک شیر و ماالشعیر های بدون الکل به دفع سنگ کلیه بسیار کمک می کنند .
سنگ کلیه چیست
منبع : لینک
سنگ کلیه چیست